SAMANYOLU

SAMANYOLU

GENEL KÜLTÜR
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Midye Pilaki

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 6067
Kayıt tarihi : 14/07/09

MesajKonu: Midye Pilaki   Cuma Mart 08, 2013 1:08 pm




Midye Pilaki
40 adet ayıklanmış midye,
4 soğan, 4 domates,
8-10 diş sarımsak,
yarım bardak sızma zeytinyağı,
yarım demet maydanoz,
1 limon,
tane karabiber,
tuz
Soğanı halka halka doğrayın ve zeytinyağında hafif pembeleşene kadar çevirin. İnce çentilmiş sarımsakları ve midyeleri ekleyin ve birkaç kez daha alt üst edin. Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve midyelere ekleyin. 8-10 adet karabiberi kabaca dövün, tuzla birlikte ekleyin. Limon suyunu ve biraz da kabuğunun rendesini ekleyin. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Ateşten alır almaz ince kıyılmış maydanozu ilave edip soğumaya bırakın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://samanyolu.yetkinforum.com Hatta
 
Midye Pilaki
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SAMANYOLU :: MUTFAĞIN DÜNYASI-
Buraya geçin: